Udskift dine vinduer til fastkarm vinduer

17 oktober 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

Trænger din bolig til nye vinduer, kan du med fordel starte med at indhente inspiration, enten på internettet eller hos den tømrer du med fordel kan få til at udskifte dine vinduer. Selvom mange tror at det kan de sagtens selv klare anbefales det at du får en professionel til at udskifte dem. Både så du ikke risikere at de falder ud, men også fordi er de sat forkert i, risikere du at de ikke holder så længe.

Du kan også få råd og vejledning til hvilken type vinduer du skal vælge. Et eksempel er f.eks. fastkarmsvinduer. En fastkarmvindue er som udgangspunkt et stort vindue, som ikke kan åbnes. F.eks. ved siden af din hoveddør eller som et ekstra vindue inde i stuen, hvor det søger for, at der kommer mere lys ind.

Den vigtige udluftning

I takt med at vores boliger bliver mere og mere isoleret, sker der desværre også det at det bliver svære og svære at komme af med den fugt der opstår naturligt i enhver bolig. Derfor er det vigtigt at du husker at få luftet ud dagligt. Det anbefales at det gør du mindst to gange dagligt i 5-10 min. Det er ikke nok at du bare åbner et vindue på klem.

Der skal være fuld gennemtræk. Det gælder især de rum som soveværelset, badeværelset og køkkenet. Undlad f.eks. at lukke dørene ind til soveværelset, som mange har for vane om morgenen, når de går på arbejde. Ved at holde det åben kan luften cirkulere og fugten som er kommet i løbet af natten kan udskiftes.

Dine nye vinduer vil også holde længere hvis du husker at lufte ud. Det er også en god ide med jævne mellemrum at gå dem igennem og se om de trænger til en ny fuge. Det er noget du selv kan eller også kan du få din tømrer eller glarmester til det.

Flere Nyheder