Slib gulvet rent

De første ture ses tydeligt, men siden må du arbejde systematisk fremad og bagud for at slibe så ensartet og jævnt som muligt. Ellers er  det ikke til at holde styr på, hvor langt du er noget. Det kan virke som en bagatel, men når vi taler om gulvafslibning er det vigtigt.

Dit slibearbejde er hele grundlaget. Det er et håndværk, så hvis du ikke føler dig tryg i opgaven eller har mod på at lære noget nyt – så må du altså aldrig tøve med at kontakte en professionel. De ved, hvad de laver og skal nok passe på dine dejlige trægulve.

  1. Slib med den store maskine.

Ledningen har vi hængt op i en krog midt i rummet, og vi har sat korn 24 på valsen og hængt en støvpose klar. Vi løfter valsen fri af gulvet, starter maskinen, begynder at gå – og først da sænkes valsen ned, så den tager ved.

Tip: Er dit gulv meget ujævnt, tager du de første ture diagonalt. Her kører vi helt fra start på langs ad brædderne.

  1. Stå ikke stille

Med indgrebshåndtaget hæves valsen igen, umiddelbart før vi når væggen. Hvis valsen kører bare et øjeblik, mens maskinen står stille, graver den sig ned. Vi begynder at trække maskinen bagud, før vi sænker valsen ned på gulvet.

  1. Arbejd systematisk

Vi skubber maskinen fremad og trækker den bagud i forskudte baner, så gulvet slibes lige meget overalt. De første baner efterlader et tydeligt spor, hvor lakken forsvinder, men derefter er det vigtigt at arbejde systematisk for at slibe jævnt.

  1. Slib indtil gulvet står rent og jævnt

Indimellem vender vi maskinen og kører fremad og bakker i modsat retning for at slibe tæt ud til væggen i begge ender af rummet. Med det grove papir kører vi hele rummet igen og igen, til gulvet er plant, og træet står helt rent.

Du kan også få hjælp til gulvafslibning i København