Skal dit gulv have en makeover?

12 marts 2021 Maya Hindsberg

Der vil komme et tidspunkt, hvor dit gulv vil begynde at have en overflade fyldt med ridser og hakker, eller hvor lakken vil være slidt igennem. Når det tidspunkt kommer, er det meget naturligt at begynde at overveje, hvordan man får sit flotte trægulv igen. Et nyt og flot udseende trægulv, giver nemlig lejligheden liv men et slidt et, vil få hele lejligheden til at se trist og mat ud.

Det kan heldigvis løses med en gulvafslibning i Københavner lejligheden. Når du har fået slebet dit gulv, er det tid til at finde den rette overfladebehandling. Der er du nemlig helt frit stillet ift., om du vil behandle gulvet med lak, olie eller sæbe, selvfølgelig med de begrænsninger som dit gulvs træsort nu vil have. Det kan godt være lidt svært at finde rundt i, hvad der virker bedst for dit gulv, men det, du primært skal forholde dig til, er, hvilket udseende du går efter, og hvor slidstærkt du behøver gulvet.

Vælg den rette efterbehandling

Efterbehandling kan være svært at skulle vælge, for det har betydning for ikke alene udseendet på dit gulv, men også på, hvor meget vedligeholdelsesarbejde du er villigt til at stå med, og hvor meget slid du har i dit hjem. Hvis du har hunde med lange klør eller børn, kan et mere slidstærk alternativ, som lak f.eks. anbefales. Der vil skrammer heler ikke stå ligeså meget i kontrast, som det ville gøre, hvis du valgte sæbe eller oliebehandling.

Fordelen ved sæbe og olie er, at du kan få smukke lyse gulve, som passer godt ind i det traditionelle skandinaviske design, som mange danskere er glade for. Her skal du dog noget oftere efterbehandle med sæbe eller olien, fordi det løbende skal holdes ved lige. Sæben og olien skaber nemlig en beskyttende hinde på gulvet, som afviser smuds og vand.

 

Flere Nyheder