Proteinpulver – når din træning skal optimeres

Hvis du træner på regelmæssig basis og går op i at opbygge en god muskel masse i din krop kender du sikkert til proteinernes betydning. Proteiner er så at sige kroppens byggesten, i hvert fald når det handler om muskler.

Det er ganske simpelt ikke muligt at opnå større muskler hvis kroppen mangler protein. Derfor kan det være en god idé at spise ekstra protein som kosttilskud i form af protein pulver hvis du træner hyppigt, hårdt og længe.

Hvad er protein?

I sin naturlige form er protein et såkaldt makronæringsstof som er essentielt i forbindelse med opbygning af muskelmasse. Almindeligvis findes protein naturligt i animalske produkter, altså kød, men er også til stede i eksempelvis nødder og bælgfrugter. Rent kemisk består protein af aminosyrer.

Når protein nedbrydes i kroppen tilføres musklerne brændstof hvilket øger stofskiftet og giver en højere mæthedsfornemmelse end de to andre makronæringsstoffer som er fedt og kulhydrater.

Da protein samtidig indeholder langt færre kalorier per gram end fedt og kulhydrater fungerer en særligt protein holdig kost særdeles godt i forbindelse med en vægttabs strategi. Og i takt med at du bygger din muskelmasse op vil du få nemmere ved at vedligeholde din hårde træning hvilket også bidrager positivt til fedt forbrændingen.

Hvordan bruger jeg protein som kosttilskud?

Det er klart at du vil få svært ved at træne både hårdt og længe hvis du er stopmæt efter et protein holdigt måltid. Derfor kan du med fordel erstatte aftensmaden med en shake lavet af protein pulver på de dage hvor du skal træne efter arbejde. Især whey protein pulver optages hurtigt og let i kroppen så du helt slipper for at føle dig tung eller træg. Og samtidig får du det maksimale udbytte af din workout.

Du kan købe protein pulver online hos Only-Approved på Only-Approved.dk