Man skal kigge sig over skulderen, når man fælder træer

29 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

Hvis man har afsat et offentlig område, hvor man skal have fældet træer, så har man som reel også afspærret det, så der ikke lige pludselig er mennesker, der forvilder sig ind på området og får faldende grene eller hele træer i hovedet – specielt ikke hvis det er store træer!

Dyr kan som regel finde ud af at komme væk, når man først som skovhugger begynder at fælde et træ med enten økse, sav og motorsav eller hele maskiner, man sidder i, så dem skal man ikke være bange for.

Hvis man så har at gøre med mange træer, som man skal fælde i løbet af en afsat periode, så giver det jo sig selv, at det er lettere at være mange om at gøre det samtidig, end at den samme person skal tage sig af at fælde alle de træer.

Således kan man mærke de træer, der skal fældes, og man får dem tildelt til forskellige skovhuggere.

En skovhugger skal have sin ryg klar, når der sker træfældning

På den måde ved man, hvem der skal tage sig af de forskellige træer, og man sætter dem som regel også i samme område, så man ikke skal gå så langt for at fælde det næste træ.

Men når så mange mennesker også fælder træer samtidig, så bør man også lige forvisse sig om, at de andre skovhuggere er klar på, når der falder grene ned, eller der vælter et helt træ.

Nu skulle man så tro, at alle mennesker ville kunne høre sådan et træ komme væltende, men det kan faktisk være svært at beregne, inden det er for sent.

Desuden kan man have gang i sådan noget larmende værktøj, at man ikke kan høre det.

Derfor er det vigtigt at tage sig sine forholdsregler og kende hinanden godt som skovhuggere, når man arbejder sammen om at fælde træer samtidig.

Flere Nyheder