Hvor tit skal man tjekke en regnmåler?

12 oktober 2021 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det vil nok blive noget så kedeligt, hvis du bare sidder og stirrer på din regnmåler for langsomt at se, om den bliver fyldt eller ej, mens det regner.

Desuden er det svært at se, fordi vandet plasker ned i den, og du kan måske føle, at vandet ikke lander repræsentativt for vejret ned i regnmåleren, så du vil rykke den rundt; eller du oplever, at noget af vandet falder ud igen.

Måske tænker du endda, at det regner så meget, at du er nødt til at tømme den for vand og så notere, hvornår den ellers var fuld.

Det kan da også tænkes, at du har flere regnmålere omkring din ejendom eller strategiske steder i områder, hvor du bor, som du gerne vil tjekke løbende.

Det kan dog blive kedeligt arbejde, så vi vil anbefale dig nogle forskellige tidspunkter at tjekke den måler på.

Der er strategiske tidspunkter at tjekke den regnmåler på

En god tommelfingerregel er at tjekke regnmåleren på de samme tidspunkter hver dag, som kan være, inden solen går ned eller det samme tidspunkt om aftenen.

Hvis man tjekker den om morgenen, kan man bare risikere, at det er dagens dug, som der har lagt sig i den, som der ikke rigtigt har noget med den nedbør at gøre, som du gerne vil måle.

Hvis der er varsling om skybrud, så er der nok grund til at tjekke den løbende, så man kan registrere, hvor meget vand der kommer på kort tid; måske er der nogle officielle instanser, der er interesseret i den slags data, specielt hvis du tit korresponderer med dem.

Skulle der komme en pludselig og hidsig byge, så kan det også være interessant at se, hvor meget vand der er kommet på kort tid.

Desuden er det jo også praktisk lige at tjekke efter, om den skulle være blæst væk efter et voldsomt vejr.

Flere Nyheder