Flotte lyse trægulve med professionel gulvafslibning i Fredericia

Trægulve nyder stadig stor popularitet som gulvbelægning i de danske boliger. Et trægulv er behageligt at betræde og smukt at beskue – i hvert fald hvis det er velplejet og af høj kvalitet. Træ er ikke det billigste, ej heller det mest slidstærke og rengøringsvenlige materiale, når det handler om gulvbelægning.

Derfor bliver der desværre længere og længere imellem de boliger, som kan prale af et sundt og fejlfrit trægulv. Mange vælger nemlig at skifte til en gulvtype, som ikke i samme grad kræver det store vedligehold, for eksempel beton, cement, epoxy, linoleum eller klik parket. Samtidig bliver gulve i nyopførte boliger af økonomiske hensyn sjældent belagt med træ. Og selv om de mere moderne former for gulvbelægning repræsenterer mange fordele – de er mere modstandsdygtige over for slid, er nemme at holde rene, og skal ikke vedligeholdes – vil de aldrig kunne måle sig med ægte trægulve, når det gælder komfort og udstråling.

Et velholdt trægulv er smukt og behageligt

Dette gælder naturligvis kun såfremt trægulvet er af god kvalitet – og dertil velholdt og velplejet. Når først slitagen bliver synlig i et eksempelvis sæbebehandlet trægulv, vil det hurtigt gå i forfald, og blive decideret grimt at se på. Samtidig vil træværkets udtørrede overflade få en øget tendens til at danne splinter og revner, hvilket gør, at gulvet ikke længere er en fryd at betræde – i hvert fald ikke i bare tæer eller på strømpefødder. Har dit gulv nået dette stadie af slid, bør du kraftigt overveje at begynde forfra på en frisk med en grundig gulvafslibning.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

Når du vælger at lade en professionel gulvafsliber forestå opgaven – hvilket på det kraftigste kan anbefales – vil det øverste par millimeter af gulvets overflade fjernes på skånsom vis. En dygtig og erfaren håndværker vil samtidig kunne hjælpe dig med en ny efterbehandling, så dit trægulv kommer til at stå som nyt – læs mere på gkservice.dk