Få de bedste oplevelser på Århus museum

30 december 2020 Astrid Pedersen

Hvis turen går til Smilets By, og hele familien er med på ferien, er der masser at se frem til. Foruden diverse hoved attraktioner så som Den Gamle By, Aros Kunstmuseum og Marselisborg Slot byder Århus på et væld af spændende seværdigheder som kan bidrage med ny viden og udvidelse af børn og voksnes horisont.

Blandt disse finder du Science Museerne under Århus Universitet.Science Museerne er så absolut et besøg værd hvis du sætter pris på at lære nyt inden for videnskab. Og de vil med sikkerhed kunne underholde hele familien i mange timer.

Udforsk planteriget i Århus Botaniske Have og Væksthusene

Hos Århus Botaniske Have og Væksthusene er der gratis adgang året rundt. Du og familien kan nyde de smukke blomstrende haver udenfor forår og sommer, og om vinteren gå på opdagelse blandt eksotiske vækster fra fremmede himmelstrøg i den rummelige glaskuppel. Med den til Science Museerne hørende app kan du lære mere om de enkelte plante og dens rolle i økosystemet. Og der vil altid være interessante udstillinger og foredrag som du og din familie kan tilmelde jer.

Ole Rømer Observatoriet – når du er stjernetosset

På Ole Rømer Observatoriet kan dine børn få lov at prøve et ægte professionelt teleskop som giver mulighed for at få verdensrummet helt tæt på. Med den store kikkert kan du og din familie nyde synet af planeterne i vort solsystem samt de mystisk glimtende stjerner millioner af lysår væk.

Steno Museet – mennesker og videnskab

På Steno Museet, som er en del af Science Museerne under Århus Universitet, kan du blive klogere på videnskabens og forskningens rolle gennem århundreder. Du vil få et dybere historisk perspektiv på moderne tiders udvikling, og en bredere forståelse af hvorfor det er så vigtigt at bevare sin nysgerrighed.

Du kan læse mere om Science Museerne på https://sciencemuseerne.dk/ 

Flere Nyheder