Det skal du overveje, når du vælger trægulv

25 november 2020 Camilla Skøtt

Jagter du det helt rigtige trægulv til din bolig, kan du med fordel læse med her – vi guider dig nemlig gennem de tre ting, du som minimum bør overveje, inden du svinger dankortet.

Når du skal investere i et trægulv, skal du tænke dig grundigt om; det er nemlig ikke et køb, du sådan lige gør om igen. Du bør først og fremmest overveje, om du har brug for en specialdesignet løsning, hvilken træsort du bedst kan lide og ikke mindst hvilken efterbehandling, du har brug for.

Vi gennemgår de tre ting efter billedet.

Tre ting du skal overveje

Helt grundlæggende skal du beslutte dig for, om er villig til at gå med en af de helt almindelige løsninger, eller om du er til en specialløsning. 

En specialløsning kan eksempelvis være store træplader i stedet for planker, eller det kan være genbrugstræ af den ene eller anden art. Leder du efter noget i denne dur, nytter det ikke at kigge hos de gængse forhandlere – du skal i stedet ha’ fat i en tømrer eller et genbrugsfirma.

Dernæst bør du overveje, hvilken træsort du gerne vil have. Der er forskel på både hårdhed og udseende, så beslut dig for, om du vil have et mørkt eller et lyst gulv – eller måske noget derimellem – og overvej også, hvor slidstærkt træet skal være.

Sidst men ikke mindst bør du kigge på overfladebehandling. De mest almindelige produkter er olie, lak og sæbe, og de har hver især både fordele og ulemper. Hvor lak er stærk, er sæbebehandling det ikke, men sidstnævnte er derimod meget naturlig at se på, mens lakken lægger sig ovenpå brædderne og fjerner det rå og naturlige udseende, mange godt kan lide.

Vil du vide mere om valget af trægulve samt vedligeholdelse, kan du med fordel læse denne artikel, der går lidt mere i dybden på området: https://husblog.dk/guide-saadan-finder-du-det-rigtige-traegulv-til-hjemmet/.

Flere Nyheder